Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w cieście po gecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 5 szt.
sól, pieprz do smaku
marchew 5 szt.
seler duży 1/2 szt.
pietruszka 1 szt.
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
mleko 3/4 szkl.
jajko 1 szt.
mąka 5 łyżek
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w cieście po gecku

Rybę doprawiona solą i pieprzem maczać w cieście nalesnikowym: 3/4 ml3ka, 1 jajko i 5 łyżek mąki, wymieszać. A następnie smazyć z obu stron na 3 łyzkach oleju. Marchew, seler i pietruszkę doprawić przyprawą do dań Kucharek i smażyć na 2 łyżkach oleju. Rybę ułożyć na półmisku, przykryc warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 02.03.2011 17:51
Ryby w cieście po grecku jeszcze nie robiłam - ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak