Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 375 ml
cukier 80 g
serek homogenizowany 1.1/2 szt
budyń czekoladowy 1
jaja 2
mąka 350 g
KOSTKA DROŻDŻY
proszek do pieczenia
cukier waniliowy
masło 75 g
gruszki 800 g
cukier puder 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w cieście

mleko w rondlu zagotowac razem z rozrobiony budyniem i cukrem dodac 150g homo 1 żółtko,utrzec i wystudzic.z 250g mąki kostki drożdży 1 jajko i 150g serka homo zagnieśc ciasto odstawic zagnieśc ciasto ze 100g mąki proszku cukru waniliowego, cukru i masła. oba te ciasta razem zagnieśc 1/5 odłożyc na ciasteczka podzielic na dwie czesci.Gruszki obrac pokroic w cwiartki, usunąc gniazda.Blachę 25ma 35 cm wyłożyc papierem pergaminowym połowę ciasta wyłożyc na dno,brzegi posmarowac białkiem ,rozsmarowac budyń zostawiając 1,5 cm brzegu.Ułożyc gruszki przykryc ciastem nakłuc.Odłożone ciasto rozwałkowac foremkami wyciąc ciasteczka i ułożyc je na wierzchu posmarowac białkiem.ciasto odstawic na 20minut do wyrośnięcia Piec w tem.180*C około30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 14.03.2011 21:38
super deser!!!
Zoso 06.03.2011 23:11
smaczny deser:)
novita23 05.03.2011 11:49
fajny pomysł
m1monika 02.03.2011 19:32
mniam, mniam - już mi ślinka cieknie :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak