Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z sera żółtego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt.
serek topiony z szynką 100 g
ząbki czosnku 2 szt
Szczypiorek cienki pęczek
plastry szynki 100 g
ogórek kiszony 50 g
cebula biała 70 g
sól, pieprz do smaku
papryka czerwona 100 g
ser gouda 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z sera żółtego

Składniki farszu ( jajka, cebula, czosnek, ogórek kiszony, szczypiorek,papryka, szynka) drobno kroimy, dodajemy serek topiony, mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do gotującej się wody wkładamy żółty ser w woreczku foliowym i gotujemy na wolnym ogniu, aż ser stanie się miękki (ok.1godz). Gdy ser będzie miękki wyjmujemy go z woreczka i wałkujemy na grubość ok.5 mm. Wykładamy na cały ser wcześniej przyrządzony farsz i zwijamy roladę. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki.
RADA: Dobrze się kroi roladę gdy jest lekko zmrożona.
Życzę smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 04.03.2011 00:20
Ciekawy przepis...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak