Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe ślimaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
twaróg 2 szt.
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 2 łyżki
masło 200 g
rodzynki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe ślimaczki

Żółtka oddzielić od białek.Białka schłodzić.
Masło utrzeć z żółtkami. Dodać twarożek, rodzynki i przesianą mąkę, zagnieść ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Ciasto rozwałkować na prostokąt grubości 0,5 cm, posmarować pianą i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Roladę pokroić na plastry grubości 2 cm i ułożyć na natłuszczonej blasze. Piec przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Ślimaczki oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak