Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka Nóżki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóg wieprzowych 4 szt.
marchew
kukurydza w puszce
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka Nóżki

Nóżki ugotować w ok. 5 litrach wody. Wyjąć mięso i drobno pokroić. Ułożyć do misek. Rosół doprawić solą i pieprzem. Wywarem zalać mięso. Dodać kukurydzę i pokrojoną w kostkę marchewkę. Jajka ugotować na twardo i przekroić na pół wzdłuż, dodać do galarety. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.03.2012 20:11
uwielbiam zimne nóżki z octem pycha
angelika14 06.03.2012 20:11
uwielbiam zimne nóżki z octem pycha
jasiek 17.08.2011 11:06
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak