Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
mąka pszenna 80 g
cukier 160 g
proszek do pieczenia
śmietana 30% 0,5 litra
śnieżka 2 szt.
śmietan-fixy 2 szt.
biała czekolada
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Biszkopt :
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie szpatułką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w temp. 180 st.
Masa:
Ubić śmietanę (dobrze schłodzoną), dodać śnieżki, później startą białą czekoladę, cały czas miksując.
Odłożyć troszkę wiórek do posypania, resztę wsypać do śmietany. Na końcu śmietan fixy, miksować. Masą posmarować wystudzony biszkopt, posypać kokosem, a następnie włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak