Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki
pieczarki 500 g
jajko 4 szt.
oliwki
mozarella
keczup pikantny
sól
ser gouda 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jajka rozmącić w garnuszku, dodać połowę startego sera, wymieszać. Wlać do naczynia z makaronem, dokładnie wymieszać. Pieczarki umyć, pokroić w paski, obsmażyć na maśle. Mozzarellę pokroić w małą kostkę.Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć na niej makaron wymieszany z jajkami i serem. Na wierzchu położyć pieczarki, pokrojoną mozzarellę i oliwki. Polać keczupem, posypać resztą tartego sera, bazylią, solą i pieprzem. Piec około 20 minut w temperaturze 180˚C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 29.03.2011 11:57
Polecam przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak