Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane wg. babcinej receptury

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane wg. babcinej receptury

Ziemniaki i cebule zatrzeć na tarce. Wymieszać z mąką, jajkiem, solą ziołową i czarnym pieprzem Prymat. Rozgrzać patelnię z olejem. Na rozgrzaną patelnie wykładać po trochu ciasta. Smażyć obustronnie na złoty kolor. Podawać z cukrem lub śmietaną, a najlepiej ze śmietaną posypaną cukrem. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 28.01.2013 18:36
pycha
berys18 11.07.2012 09:16
apetyczne placuchy
Kuchareczka2 25.05.2012 11:08
uwielbiam
Rybciia 17.04.2012 23:40
pyszne
Norgiusz 30.03.2012 08:55
pycha
dianix 14.02.2012 09:40
moj ulubiony i jak dla mnie smakołyk
halina17 27.12.2011 22:39
bardzo lubię takie placki
anja3107 14.11.2011 13:05
super
Emiliozo 02.11.2011 19:35
mistrzowskie placki
kate.500 02.10.2011 11:11
super
Magdalena1110 16.09.2011 07:06
uwielbiam
alaaa 11.09.2011 16:05
robię bardzo podobnie,placki palce lizać
malaczarna23 31.08.2011 14:33
świetne
Robert10 18.07.2011 11:05
pycha
ronald88 30.04.2011 21:50
super
AgaS10 26.03.2011 14:33
pyszne placuszki:)
kanu83 17.03.2011 10:30
pycha
kanu83 17.03.2011 10:29
pycha
1j1o1l1a1 02.03.2011 19:58
też lubię z dodatkiem cebuli...ale na pikantno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak