Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 duże
marchew 1 duża
pietruszka 1 mała
kawałek selera
mały por 1 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
ziemniaki 2 szt
pomidor świeży 1 szt
z puszki 3 szt
cebulka 1 mała
czosnek 2 ząbki
koperek
smietana 18%
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
bulion drobiowy 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
kapusta kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Udko zalać 2,5 litra wody i dodać bulionetkę. Marchewkę, cebulę,pietruszkę, seler, ziemniaki pokroić w kostkę. Pora,kapustę, paprykę pokroić w paseczki. Groszek dokładnie osączyć z zalewy. Wszystko włożyć do wywaru i gotować ok. 30 min. Dodać pokrojone w kawałki pomidory, pogotować 10 min. Zieleninkę drobniutko posiekać. Wsypać do zupy. Zaprawić śmietaną zaprawioną mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:54
Dobra zupa.
ela16 05.09.2011 09:29
dobra
IZABELA29 24.08.2011 22:07
gdy mam swoje pomidory z ogródka często używam do zup ,spaghetti, gdzie tylko można

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak