Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
drożdże 4 dkg
mleko 200 ml
masło stopione 2 łyzki
cukier 5 dkg
żółtko jajek 2 szt
sól szczypta
rum 1 kieliszek
gorzka czekolada 20 dkg
wiórki kokosowe 5 dkg
konfitura 20 dkg
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pączki w czekoladzie

Mąkę przesiać .Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru,połączyć z letnim mlekiem, wsypać łyżkę mąki.Zaczyn odstawić na 10minut.Następnie przełożyć do pozostałej maki,zagnieść ciasto.Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut,po tym czasie dodać pozostały cukier,stopione i przestudzone masło, żółtka, alkohol i szczyptę soli, ponownie zagnieść i odstawić na 30minut w ciepłe miejsce.Z ciasta uformować ok 12 pączków, ułożyć na posypanym mąka blacie i pozostawić na 15 minut do wyrośnięcia. Smalec lub olej mocno rozgrzać ,smażyć paczki z obu stron na złoty kolor..Konfiturę przełożyć do szprycki,wyciskać porcjami w gorące pączki.Czekoladę stopić, zanurzać pączki ,posypać wiórkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 01.04.2011 13:16
sliczne
daria899 16.03.2011 23:16
mniam
Krystyna32 02.03.2011 14:47
PYCHOTKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak