ciastka orzechowe z dzemem

ciastka orzechowe z dzemem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • żółtka

    3 szt
  • margaryna

    30 dag
  • cukier

    20 dag
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżki
  • orzechy

    20 dag
  • dżem

    do smaku
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka margarynę cukier mąkę i orzechy siekamy nożem. Zagniatamy ciasto i wstawiamy 1,5-2 godz. do lodówki. Z ciasta formujemy wałeczki tniemy na krązki i formujemy kulki lekko spłaszczamy i dajemy dżem. Pieczemy 20-30 min. na koniec posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

06.06.2010 11:45
Zgadzam się , zapowiada się smacznie ;)

Tomcio1

03.06.2010 15:48
zapowiada sie ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat