Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lazania z brokułami i trzema serami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 350 gram
cebula biała 1 szt.
masło 2 łyżki
mąka 60 gram
mleko 300 ml
wywar drobiowy 400 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
musztarda dijon 1 łyżka
ser żółty 100 gram
oliwa 2 łyżki
orzeszki nerkowca 100 gram
pieczarki 100 gram
ząbki czosnku 2 szt.
płaty lazanii 200 gram
ser ricotta 250 gram
parmezan 30 gram
sól

Przepis i sposób przygotowania na: lazania z brokułami i trzema serami

Różyczki brokuła sparz osolonym wrzątkiem. Odcedź. Cebulę posiekaj, spień na maśle. Oprósz mąką, podsmaż. Mieszając, wlej mleko i wywar. Chwile pogotuj. Gdy sos zgęstnieje, odstaw, dopraw pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Na koniec wmieszaj musztardę i starty żółty ser.
Nerkowce zrumień , na oliwie. Dołóż plasterki pieczarek i drobno posiekany czosnek. Smaż 2 minuty. W natłuszczonej formie: Układaj warstwami: płaty lazanii, serek ricotta, brokuły, pieczarki, sos beszamelowy (ostatnia warstwa to płat lazanii polany beszamelem i posypany tartym parmezanem). Piecz 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.07.2012 13:02
super:)
Mariusz10 19.06.2012 20:12
rozkosz dla podniebienia
rybka 23.02.2012 22:29
coś innego, pewnie pycha
Krystyna32 16.04.2011 07:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak