Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
bazylia 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki pieczarkowe

Cebulę obierz,posiekaj.Pieczarki umyj,pokrój,podsmaż razem z cebulą na maśle.Gdy pieczarki odparują,oprósz mąką,wlej śmietanę,wsyp natkę,przypraw.Ciasto francuskie rozmroź,rozłóż na stolnicy.Połóż na nim kilka listków bazylii(lub natki),rozwałkuj.Z ciasta wytnij szklanką kółka.Na każdym ułóż łyżeczkę farszu pieczrkowego,dokładnie sklej.Pierożki wyłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,wierzch posmaruj żółtkiem.Piecz na złoty kolor ok.20-30minut w temp.200 stopni,podawaj na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 05.09.2011 09:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak