Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniaczki teściowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 25 dag
mąka 1 kg
margaryna 25 dag
żółtko jajek 2 szt
jaja 3 szt
amoniak 5 dag
cukier waniliowy
śmietana kwaśna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniaczki teściowej

Cukier utrzećz żółtkami, całymi jajami i cukrem waniliowym. dodać miękką margarynę Amoniak rozpuścić w śmietanie. Zarobić ciasto i cienko rozwałkować. Wykrawać różne kształty. Posmarować białkiem i maczać w cukrze. Kładziemy na blachę i pieczemy w piekarniku w tem. 150-180 stopni na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 14.05.2012 08:35
fajny pomysł!!!!
IZABELA29 22.09.2011 08:26
takie sa najsmaczniejsze
Tika4444 05.08.2011 22:25
fajny przepis
Tika4444 05.08.2011 22:25
fajny przepis
Tika4444 05.08.2011 22:25
fajny przepis
barbara11561 10.03.2011 13:42
Bardzo dobre,ale sama jeszcze nie robiłam
agnieszka214 03.03.2011 06:53
faje
novita26 02.03.2011 21:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak