Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
boczek wędzony 0.5 kg
cebula 4 szt
czosnek ząbki 2 szt
żółty ser 0.50 kg
olej 0.5 szkl
majeranek 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
bazylia 1 łyżka
sól do smaku
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki obgotuj w osolonej wodzie,obierz i pokrój na plasterki.Ser utrzyj.Pokrój cebulę,boczek,kiełbasę i podsmaż wszystko na oleju.Naczynie do zapiekania natłuść.Ułóż warstwę ziemniaków,cebulę z boczkiem i kiełbasą,posyp przyprawami,pokrojonym czosnkiem i solą.Ułóż kolejno warstwy.Wierzch posyp serem.Piecz 40minut w temperaturze 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak