Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula 2 szt
olej do smażenia
bulion drobiowy 1,5 szkl
czosnek 1 główka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z czosnkiem

Żeberka podzielić na porcje, natrzeć przyprawą do wieprzowiny i odstawić na pół godziny. Cebulę pokroić na talarki zeszklić na patelni i przełożyć do rondla. Usmażyć żeberka, przełożyć do garnka z cebulą. Zalać gorącym bulionem, włożyć ubrane całe ząbki czosnku, dusić na małym ogniu ok. 30 minut, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak