Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 750 ml
cukier 3/4 szklanki
skórka pomarańczowa
Goździki całe Prymat 10 szt
cynamon 1 kawałek
imbir 1 kawałek
rodzynki
migdały
wódka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzaniec

Zagotować 2,5 litra wody, wrzucić przyprawy (imbir, cynamon, skórkę pomarańczową, goździki) i gotować przez ok. 30 min. na małym ogniu, bez przykrycia. Po tym czasie przelewamy wywar przez sitko do innego naczynia, dodajemy cukier, wino i wódkę. Mocno podgrzewamy, ale nie gotujemy, wrzucamy rodzynki i migdały. Podajemy gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.12.2013 09:04
coś dla mnie
Rybciia 20.05.2013 11:39
bardzo lubię :-)
Pani Domu 03.04.2013 16:47
aromatyczny i rozgrzewający
Łukasz15 24.08.2012 19:10
pycha na zimowe wieczory
Katarzyna/kate1980 02.03.2011 17:22
uwielbiam szczególnie na długie zimowe popołudnia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak