Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona babci Zosi

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5k kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona babci Zosi

Surową szynkę dokładnie myjemy, osuszamy.
Następnie przyprawy łączymy ze sobą i nacieramy nimi szynkę.
W mięsie robimy niewielkie otwory i wkładamy w nie listki laurowe.
Natartą przyprawami szynkę odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
Następnie mięso wkładamy do brytfanki, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190-200*C i pieczemy 1,5-2 godzin.
W trakcie pieczenia szynkę podlewamy wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 25.05.2011 10:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak