Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki nadziewane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki usmażone
szpinak mrożony w liściach 1 op.
ser lazur 1 op
ser żółty 100 g
czosnek 3-4 ząbki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki nadziewane

Na patelni rozmrażamy szpinak;jak woda wyparuje dodajemy masło oraz czosnek przeciśńięty przez praskę; doprawiamy solą oraz pieprzem. Na gotowy (usmażony) naleśnik nakładamy trochę szpinaku, posypujemy startym żółtym serem oraz pokruszonym lazurem. Zawijamy/składamy naleśnik wg uznania, podsmażamy na patelni aby naleśnik był chrupiący a ser w środku rozpuszczony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.07.2012 22:39
Z chęcią bym spróbowała :)
Mati13 31.03.2011 16:23
przepis - rewelacja!
Aida 06.03.2011 23:26
i są; można podać je ew z sosem serowo-śmietanowym :) mniam
Katarzyna/kate1980 04.03.2011 15:22
wyglądają na bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak