Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z palucha

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki długie 3
pieczarki 0.5 kg
pomidor 3 szt
ogórki kwaszone 3
szynka konserwowa 20 dkg
masło
pieprz
sól
keczup
ser gouda 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z palucha

Paluchy kroimy wzdłuż.Z 6 połówek wybieramy miąższ ,Każdą smarujemy masłem.Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy do miękkości ,a pod koniec doprawiamy przyprawami.Pomidor i ogórki kroimy w plasterki .Paluchy układamy w brytfannie ,Najpierw kładziemy pieczarki,potem szynkę ,pomidora i ogórka i posypujemy startym serem.Pieczemy w temp.180* C przez 15 - 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.02.2014 08:36
moje dzieciaki je uwielbiają trzeba znów zrobić
ben-ka 11.02.2014 17:39
Jejku,jak ja dawno nie jadłam zapiekanki........
Motorek 01.09.2012 09:49
super
AGNIESZKA144 11.11.2011 14:19
PYSZNE
buksiak12 06.09.2010 12:07
fajny przepis
buksiak12 06.09.2010 12:07
fajny przepis
Dorota71 06.09.2010 11:45
super
Dorota71 06.09.2010 11:45
super
Emilia22 06.09.2010 09:25
ciekawy przepis
Emilia22 06.09.2010 09:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak