Zapiekanka z palucha

Zapiekanka z palucha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki długie

    3
  • pieczarki

    0.5 kg
  • pomidor

    3 szt
  • ogórki kwaszone

    3
  • szynka konserwowa

    20 dkg
  • masło

  • pieprz

  • sól

  • keczup

  • ser gouda

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paluchy kroimy wzdłuż.Z 6 połówek wybieramy miąższ ,Każdą smarujemy masłem.Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy do miękkości ,a pod koniec doprawiamy przyprawami.Pomidor i ogórki kroimy w plasterki .Paluchy układamy w brytfannie ,Najpierw kładziemy pieczarki,potem szynkę ,pomidora i ogórka i posypujemy startym serem.Pieczemy w temp.180* C przez 15 - 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

12.02.2014 08:36
moje dzieciaki je uwielbiają trzeba znów zrobić

ben-ka

11.02.2014 17:39
Jejku,jak ja dawno nie jadłam zapiekanki........

Motorek

01.09.2012 09:49
super

AGNIESZKA144

11.11.2011 14:19
PYSZNE

buksiak12

06.09.2010 12:07
fajny przepis

buksiak12

06.09.2010 12:07
fajny przepis

Dorota71

06.09.2010 11:45
super

Dorota71

06.09.2010 11:45
super

Emilia22

06.09.2010 09:25
ciekawy przepis

Emilia22

06.09.2010 09:25
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat