Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cebula.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula wg.potrzeb
pieczarki 15 dag
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
jaja 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cebula.

Obrać cebule i ściąć 1/3 wysokości - wydrążyć środek i lekko posolić.
Pieczarki podsmazyć na patelni,wymieszać z ugotowanym ryżem,dodać jajko i natkę -doprawic sola i pieprzem.
Napełnic cebule farszem i ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem cebula też mozna skropić tłuszczem,wstawic do piekarnika i piec.Jak będzie miękka polać śmietaną wymieszaną z mąką i osoloną.Zapiec całość i podawać jako przystawkę lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.09.2013 06:46
fajny przepis wart wypróbowania
caralajna 18.12.2012 08:17
ciekawy przepis, na pewno fajnie to wygląda i smakuje
jeta72 13.06.2012 09:48
pomysłowe :-)
kuklik 27.11.2011 21:07
takę cebulę to ja lubię
smakoszek 12.11.2011 18:37
bardzo ciekawa
anemon 25.10.2011 09:33
Ja również nigdy nie jadłam faszerowanej cebuli, muszę to zmienić.
Justa32 03.09.2011 09:11
pyszna
Grażyna13 30.05.2011 10:54
Mniam, pyszna :)
barbara11561 20.04.2011 19:19
Jest super:)
misia53 15.04.2011 18:31
takiej cebulki nie jadłam
barbara11561 28.03.2011 10:30
Wszystko da się jednak nafaszerować:):)
krzyniu1984 03.03.2011 07:54
tak jeszcze nie jadłem, muszę spróbować!
1j1o1l1a1 02.03.2011 22:51
lubię cebulę na różne sposoby :)
IZABELA29 02.03.2011 10:24
smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak