Rumowa sałatka orzechowa z ananasem i pomarańczą

Rumowa sałatka orzechowa z ananasem i pomarańczą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

  • garść łuskanych orzechów włoskich

  • rum

    5 łyżeczek
  • posypka złote perełki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Przygotowujemy ananas: odkrawamy oba końce, następnie stawiamy owoc na desce i starannie obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki, a następnie wycinamy twardą część. Owoc kroimy następnie w ukośne plastry. Wrzucamy do miseczki.
- Z umytej i sparzonej pomarańczy odcinamy oba końce. Za pomocą giętkiego noża obieramy owoc ze skóry i białej błonki starannie, tak, aby móc następnie wykroić pomarańczowe \"fileciki\". Owoc dodajemy do ananasa.
- Obrane włoskie orzechy dodajemy do sałatki. Skrapiamy rumem i dodajemy perełki złote.

Sałatka jest najlepsza po godzinie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta_P-S

28.04.2011 20:36
pycha

ewelina/bunia

10.03.2011 21:23
pycha

anecia04

26.09.2010 19:12
Jest rewelacyjna, polecam

Emilia22

26.09.2010 15:57
fajnie wygląda

Grażyna13

21.09.2010 09:15
Bardzo mi się podoba :)

caroline1983

05.08.2010 19:03
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat