Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 szt
kapusta kiszona 1 kg
sól do smaku
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w kapuście

Kapustę opłukać, osączyć, włożyć do garnka, dodać sól, pieprz, kminek, skropić łyżką oleju i dusić na małym ogniu. Udka posolić , oprószyć pieprzem, odstawić na pół godziny. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć udka. Ugotowaną kapustę włożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu położyć usmażone udka, piec ok. 20 min. w temp 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak