Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski półfrancuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka krupczatka 15 dag
masło 2 łyżki
jajko 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski półfrancuskie

Masło ucierać dodając stopniowo jajka. Następnie wsypać mąkę i 1/4 szkl wody, dokładnie wymieszać. Metalową łyżką nabierać ciasto i wkładać do wrzącej osolonej wody, gotować pod przykryciem około 2 minut. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać do zup lub sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.01.2014 21:00
Lubię takie.
romanrafal
romanrafal 08.12.2013 09:33
fajne kluseczki
Wafelek2601 26.03.2012 22:30
smaczne
Niunia 28.09.2011 08:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak