Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki w lukrze

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 7 dkg
mąka pszenna 15 dkg
sól do smaku
woda 200 ml
jaja 4 szt
cukier puder do smaku
powidła śliwkowe 20 dkg
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki w lukrze

Zagotować wodę z masłem i solą. Wsypać makę cały czas mieszając aż ciasto zacznie odchodzic od garnka. Dodawać po jajku ciągle mieszajac. Rozgrzać tłuszcz. Szprycą w kształcie gwiazdki szprycowac koła. Papier kłaść na rozgrzany olej w ten sposób aby ciasto było pod spodem,smazyc a gdy ciasto zacznie odchodzic z papieru zdjąć go. Smażyć na złoty kolor z obu stron.Posypać cukrem pudrem i podawać z powidłami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika6 26.04.2012 23:23
Bardzo dobre :)
Jodaj 21.01.2012 09:19
dobre :)
tomek18 17.08.2011 09:17
lubie
Juleczka20 23.07.2011 07:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak