Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami i kięłbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
śmietana 1 szkl
margaryna 25 dag
drożdże 2 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyzeczki
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
kiełbasa 30 dag
pieczarki 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami i kięłbasą

Pieczarki umyć, pokroić, poddusić na maśle. Razem z kiełbasą zemleć w maszynce, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę i posiekać nożem, wlać śmietanę wymieszaną z drożdżami, dodać gałkę muszkatołową i 1 łyżeczkę soli, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 1/2 cm, pokroić w kwadraty. Na każdy kawałek nałożyć farsz, złożyć na połowę i dokładnie zlepić. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Podawać do czystego barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.01.2014 16:49
apetyczne,
IlonaAlbertos 23.03.2013 21:33
Fajnie połączenie kiełbaski i pieczarek.
mirosława4 05.10.2012 18:44
pyszności
Iwona51
Iwona51 14.10.2011 09:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak