Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z kapusty kiszonej i pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
pieczarki 30 dag
boczek wędzony 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z kapusty kiszonej i pieczarek

Kapustę włożyć do garnka, wlać 1 szkl wody i gotować pod przykryciem około 15 minut. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i bułkę tartą, poddusić. Kapustę wycedzić, pokroić, włożyć do pieczarek i dusić do odparowania wody. Przyprawić do smaku. Farszem nadziewać pierożki i krokiety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.12.2012 09:32
bardzo lubię
Iwona51
Iwona51 07.10.2011 15:17
smaczny
Monika193
Monika193 02.10.2011 10:23
świetny farsz
Wafelek2601 21.06.2011 08:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak