Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche pierożki według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
śmietana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pierożki według Agi

Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę.Wsypujemy odrobinę soli,dodajemy pokrojoną w kawałki margarynę(oczywiście jak ktoś woli może być masło).Składniki siekamy nożem do momentu aż powstaną grudki.Dodajemy śmietanę i wyrabiamy gładkie ciast.Formujemy kulę,zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 1/2 godzinki.Ciasto podsypujemy mąką i cienko wałkujemy.Wykrawamy krążki nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy.Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 29.02.2012 16:47
smaczne
Krystyna32 27.01.2012 10:34
pycha
adam1f 10.12.2011 07:29
dobre
Ania67 09.10.2011 10:46
rewelacja
Wacław 24.09.2011 08:02
fajny przepis
rzenia15 10.09.2011 19:46
na pewno pyszne
FAFIK 28.06.2011 21:03
Pychota!
joanna77 22.05.2011 21:12
pycha
Justyna Jussstiii 15.05.2011 11:29
super
ewa78 02.03.2011 21:27
ciekawe
kochanyptysiu 02.03.2011 21:01
jestem mega fanem wszelkich pierogow,klusek,makaronow itp:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak