Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowa galareta z miesem drobiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2 sztuki
golonka 1 sztuka
udka z kurczaka 2 sztuki
czosnek 4 zabki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowa galareta z miesem drobiowym

nózki i golonke płuczemy. Do duzego garnka wlewamy 5 litrów wody , dodajemy nóżki, golonke , gotujemy na wolnym ogniu 5 godzin, po tym czasie dodajemy opłukane łódka. Gotujemy 2 godziny. Żelatyne namaczamy w zimnej wodzie. Z wywaru wyjmujemy mieso , dodajemy do smaku sóli kucharek oraz żelatyne.. Czosnek drobno siekamy, do miseczek wkładamy czosnek, obrane mieso z kurczaka i zalewamy wywarem . odstawiamy do zastygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak