Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik owocowy Agatki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 łyżeczka
bita śmietana 2 torebki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 łyżeczki
dżem porzeczkowy 1/2 słoiczka
brzoskwinie 1/2 puszki
mleko wg przepisu na opakowaniu
galaretka agrestowa
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik owocowy Agatki

Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę, po czym dodajemy żółtka i ubijamy dalej. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniami dodajemy po łyżce. Wszystko delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto do natłuszczonej prostokątnej formy i pieczemy około 50 minut. Dwie galaretki rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Gdy będą gotowe kroimy je nożem na kwadraciki. Po upieczeniu, biszkopt kroimy na 3 równe placki. Do mleka wsypujemy bitą śmietanę z dwóch opakowań. . Ubijamy, po czy, wlewamy wystudzoną i rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy dżem i miksujemy na niskich obrotach. Pierwszy placem smarujemy masą owocową, nakładamy drugi placek, który smarujemy masą śmietankową. Na masę śmietankową kładziemy kawałki brzoskwini z puszki. Przykrywamy ostatnim plackiem który smarujemy cieniutko pozostała masą. N wierzch wykładamy galaretkę. Porcje podajemy na waflu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 01.03.2011 21:26
No smacze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak