Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z groszkiem i imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1.5 litra
groszek konserwowy 1/2 puszki
marchew 2 sztuki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
imbir 1 łyżeczka
pierś z kurczaka 1 sztuka
kapusta pekińska 1/2 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z groszkiem i imbirem

Wodę należy zagotować, następnie wkładamy pierś z kurczaka i solimy. Cebulkę siekamy i wrzucamy do garnka wraz z kapustą. Marchewki kroimy na talarki i również dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy groszek, imbir i sól do smaku. Gotujemy na małym ogniu aż mięso i warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 12.08.2011 14:48
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak