Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 3 szklanki
Goździki całe Prymat 6 sztuk
cukier wanilinowy 1 torebka
woda 4 litry
skórka otarta z jednej cytryny
ckórka z pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Wodę zagotować z cukrem. Dodać rabarbar i gotować ok 5 min. Po tym czasie zdjąć z ognia. Do gazy zawinąć skórki i goździki. Do wrzątku włożyć gazę i wsypać cukier wanilinowy. Pozostawić ok 2-3. Ugotowany kompot odstawić do wystudzenia. Podawać najlepiej mono schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 15.09.2010 21:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak