Jabłuszkowe krążki

Jabłuszkowe krążki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 sztuk
  • mąka

    1.5 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajka

    2 sztuki
  • wiórki kokosowe

    5 łyżek
  • cukier

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w krążki, grubości około 1 cm, usunąć środki z pestkami. Oprószyć cukrem. Ubić pianę z białek. Żółtka ubić z wodą, wiórkami kokosowymi, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać pianę i delikatnie wymieszać. Jabłka maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu do zrumienienia. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

16.06.2012 22:29
super takie placuszki

MAR3STA

16.03.2011 22:11
ale zjadłabym takiego placuszka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat