Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ziemniaczane według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dkg
mąka 2 szklanki
jajko 2 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ziemniaczane według Agi

Ziemniaki gotujemy w mundurkach,obieramy z łupinek.Jeszcze ciepłe mielimy w maszynce do mięsa.Mieszamy z mąką,wbijamy jajka.Wyrabiamy gładkie,elastyczne ciasto.Cienko wałkujemy,nakładamy farsz i zlepiamy.Pierogi smażymy na rumiano na dużej ilości mocno rozgrzanego tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 31.08.2013 15:54
ciekawe jak smakują
tomek18 14.02.2012 08:33
przepyszne
dianix 04.02.2012 15:17
robi takie, sa mega pyszna, tylko dodaje dużo przypraw:)
olkaaa 19.01.2012 07:54
fajny pomysł
Krystyna32 03.01.2012 16:34
pycha
Justyna Jussstiii 08.06.2011 08:00
smaczne
ronald88 17.05.2011 09:34
super
Dawid15 03.05.2011 19:37
mniam
Kuchareczekjeden 23.04.2011 20:47
smaczne
Ania67 25.03.2011 10:33
Muszę w końcu takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak