Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak połowa szt
cebula 1 szt
cytryna 1 szt
orzechy włoskie 0,5 szkl.
cynamon do smaku
rosół drobiowy 1,25 litr
szczypiorek usiekany do smaku
natka pietruszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół orzechowy

Kurczaka umyć i razem z obraną cebulą zalać gorącym rosołem. Gotować 25 minut, po tym czasie wyjąć cebulę, dodać posiekane orzechy i natkę, doprawić cynamonem i sokiem z cytryny. Gotować jeszcze ok. 15 minut. Po ugotowaniu mięso wyjąć i oddzielić od kości, włożyć do zupy. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 28.02.2012 06:34
fajny
cukiereczek 05.03.2011 15:13
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak