Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z wkładką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa z kurczaka 1 sztuka
kość wieprzowa z mięsem 1 sztuka mała
masło 1 czubata łyżka
mąka 1 czubata łyzka
woda 1,5 litra
włoszczyzna wg uznania
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z wkładką

Wodę zagotować, włożyć porcję rosołową i kość.
Dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, osolić i gotować na małym ogniu do miękkości.
Po ugotowaniu porcję i warzywa przestudzić, mięso oddzielić od kości, a warzywa pokroić w drobną kosteczkę.
Wszystko ponownie zagotować w rosole przyprawić pieprzem i maggi do smaku.

Z masła i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić nią zupę.
Na końcu dodajemy posiekany drobno koperek.
Można dodać odrobinę gniecionych ziemniaków jak kto woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak