Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 5 szt
mąka 500 g
oliwa 250 ml
jaja 4 szt
cukier kryształ 500 g
sól do smaku
cynamon Prymat do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mąkę, oliwę i jajka utrzeć na jednolitą masę. Dodać resztę składników - tj. marchew, cukier, cukier waniliowy, odrobinę soli (dosłownie szczyptę), proszek do pieczenia i cynamon. Wszystko utrzeć jednolitą masę. Dodać bakalie. Ciasto dobrze smakuje jeżeli są wśród nich orzechy włoskie. Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Piec w temp. 180 stopni przez ok godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.06.2013 10:17
bardzo lubię
Katarzyna59 29.06.2013 20:56
rewelacyjne ciacho
olkaaa 15.11.2012 08:57
uwielbiam je
RenataZ-et 08.10.2012 17:49
Pycha - też takie robię
agnieszka214 16.02.2012 10:15
smaczne
alaaa 05.01.2012 19:26
pyszne jest
gacopierz23 01.01.2012 14:02
ciasto moich dzieci
joanna77 29.12.2011 14:47
mniamniuśne ciasto
annagebalska 18.05.2011 08:58
pycha
Ela15 24.03.2011 06:51
musze koniecznie spróbować:)
Magdalena80 15.03.2011 22:11
takiego jeszcze nie próbowałam
Grazyna0211 03.03.2011 09:22
fajne marchewkowe ciacho super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak