Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki po wodańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaczki wołowe 60 dkg
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion drobiowy 1 l
śmietana 1/2 szkl
ocet winny 1 lyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki po wodańsku

Usmażyć cebulę pokrojoną w cienkie plasterki ,dodać mąkę i koncentrat pomidorowy,a następnie cały czas mieszając dodać część rosołu ,do gęstego sosu dodać ugotowane i pokrojone flaczki ,dodać resztę bulionu,gotować około 20 min,dodać ocet i śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 28.11.2011 06:51
świetne:)
marta1371 02.11.2011 22:01
Lubię flaczki
motomaniak 25.09.2011 15:31
ciekawe
rosik93 24.09.2011 22:46
pycha
kate.500 11.08.2011 08:38
Skąd ta nazwa? ciekawa, a potrawa pyszna
Agnieszka/picola 10.05.2011 18:11
muszę spróbować
MAR3STA 17.04.2011 22:27
flaczków wołowych jeszcze nie miałam okazji spróbować, ale chętnie;)
Izabela28 02.04.2011 20:34
fajny przepis, jak ktoś lubi flaczki:)
Ania67 10.03.2011 12:15
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak