Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 500 g
wątróbka 500 g
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
jajko 2 szt
Nadzienie: 500 g
cebula 4 szt
masło do smażenia w/g uznania
fasolka szparagowa 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z fasolką szparagową

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie ,odcedzić i pokroić na małe kawałki ,przygotować ze składników ciasto ,zmielić wątróbkę z natką ,dodać mąkę ,jajka i doprawić solą podzielić na 3 części ,każdą rozwałkować i uformować okrągły placek ,w dobrze natłuszczonej i wysypanej bułką formy układać warstwami ciasto,fasolkę ,ciasto itd,tak aby ostatnią warstwę stanowiło ciasto,na wierzchu ułożyć usmażoną na maśle na złoty kolor cebulę i zapiec w piekarniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 25.11.2011 08:52
dla mnie super:)
kate.500 21.11.2011 08:03
interesujacy przepis
Kopiko1983 06.11.2011 17:48
Aaaaa, to ciekawe!
Kopiko1983 06.11.2011 17:48
Aaaaa, to ciekawe!
Iwona45 18.10.2011 22:41
oryginalny przepis, spróbuje
ewaa 06.10.2011 21:08
pycha !
krystyna24 24.09.2011 23:43
ciekawe
Dorota59 03.07.2011 21:39
pomysłowe
marchewka 21.05.2011 23:33
aaa... to takie inne ciasto, myślałam, że znów nowy pomysł na \"warzywne ciasto\" :)
Agnieszka/picola 24.04.2011 09:50
ciekawe
MAR3STA 17.04.2011 22:30
brzmi smacznie i zachęcająco;)
teresa18 01.04.2011 17:17
no ciekawe to jedzonko
Mariusz10 18.03.2011 16:04
fajny pomysł
Ania67 12.03.2011 21:01
Na pewno zrobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak