Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krakersowe nugetsy z kurczaka z nutką ostrości

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 50 dg
maślanka 0,5 litr
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 op.
Czosnek suszony Prymat 1 op.
krakersy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: krakersowe nugetsy z kurczaka z nutką ostrości

Kroimy pierś z kurczaka w plasterki (wielkość tak jak przy nugetsach, według uznania), wkładamy do miski i zalewamy maślanką. Wkładamy do lodówki najlepiej na noc, jeżeli nam się spieszy to tak na ok. 2h.
Przygotowujemy panierkę: rozkruszamy tłuczkiem do mięsa krakersy na bardzo drobne kawałki, dosypujemy do tego przypraw trochę czosnku, pieprzu i maczamy w tym kawałki kurczaka.
Tak przygotowane kawałki kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika aż do zarumienienia.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak