Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa z kapusty pekińskiej i kukurydzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
majonez tradycyjny do smaku
jogurt naturalny do smaku
sól do smaku
cukier kryształ do smaku
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Kapustę posiekać wykrawając twarde części liści. Kukurydzę odsączyć na sitku
i dodać do kapusty. Jabłka umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do
kapusty. Wymieszać. Po 3 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego wymieszać
dodając łyżeczkę cukru i odrobinę soli. Zalać sosem kapustę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.07.2013 08:36
Lubię podawać pekinkę do drugiego dania.
Katarzyna59 03.05.2013 20:10
świetny przepis
Katarzyna59 28.09.2012 11:17
smaczna
SYLKA 10.06.2012 12:40
mam taka dzisiaj na obiad to jest nasza ulubiona surowka
gacopierz23 26.12.2011 19:57
zdrowe
kotlet 23.04.2011 11:39
pyszności
Teresa19 23.03.2011 08:05
Fajna,wypróbuje.
marchewka 10.03.2011 22:13
fajny przepis
bami 01.03.2011 19:02
Smaczna surówko-sałatka do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak