Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewka makowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 4 szkl
mak 2 szkl
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Polewka makowa

Mak sparzyć kilkakrotnie wrzącą wodą i moczyć około 30 min ,aby spęczniał,następnie zemleć 3 razy i zalać szklanką przegotowanej wody ,zaczekać ,aż płyn się ustoi,po czym odlać mleko makowe,osłodzić je do smaku,a mak zużyć do innych celów,piwo zagotować,wymieszać z makowym mlekiem i podgrzać ,nie gotować ,polewkę podawać z grzankami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 26.11.2011 12:37
fajna:)
bursztynek 19.11.2011 23:45
ja też jeszcze nie próbowałam, nawet nie słyszałam o czymś takim
Ewelina38 07.11.2011 07:57
ciekawa propozycja, takiego jeszcze nie miałam okazji spróbować
Natalia40 02.10.2011 19:26
super
angelika14 08.09.2011 14:14
pyszności,
Kopiko1983 13.04.2011 06:34
Brzmi zaskakująco!
Magdalena1110 14.03.2011 06:58
ciekawe
Ania67 10.03.2011 21:45
Jeszcze nie próbowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak