Karp

Karp

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • sól

    wg uznania
  • pieprz

    wg uznania
  • przyprawa do ryb

  • jaja

    1 sztuka
  • mleko

    2 łyżki
  • mąka

    do panierki
  • byłka tarta

    do panierki
  • masło

    do pieczenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia oczyścić, wypłukać pod wodą i dobrze osuszyć.
Skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Przyprawa nadaje rybie wyśmienity aromat i smak.
Roztrzepać jajko z odrobiną mleka.
Karpia obtoczyć w jajku, mące i na sam koniec w bułce tartej.
Piec na niewielkim ogniu na maśle aż do uzyskania złotej panierki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

27.07.2012 07:24
pyszny karpik

berys18

29.11.2010 08:29
już za miesiac;)

Zoso

26.10.2010 22:12
mmm juz za 2 miesiące :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat