Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spód do tortu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 g
cukier 100 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
jaja 2 szt
mąka 250 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mleko 70 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Spód do tortu

blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Margaryne ucieramy na pianę dodajemy cukier, jaja i dalej ucieramy. Mieszamy mąkę i proszek, doajemy mleko, sól i dodajemy do margaryny. ciasto rozsmarowujemy równo na blaszce i pieczemy 25 min w 170 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak