Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
cebula
musztarda
Majeranek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w musztardzie

Polędwiczki umyć, osuszyć i obsmażyć ze wszystkich stron na części masła na rozgrzanej patelni. Następnie natrzeć dość obficie solą pieprzem i majerankiem. Zawinąć w folie i odstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Polędwiczki po wierzchu i bokach posmarować musztardą. Obtoczyć w bułce. Przełożyć polędwiczki do żaroodpornego naczynia na wierzch wrzucic pokroioną w piórka cebulę i zapiekać ok 30 minut bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 20.07.2011 22:30
Ciekawy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak