Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karbonada wolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wołowa 80 dkg
cebula 60 dkg
smalec 4 łyżki
piwo 2 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
natka posiekana w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Karbonada wolowa

Mięso pokroić w kostkę,na patelni rozgrzać smalec i zrumienić na nim mięso,osolić ,wyjąc i na pozostałym tłuszczu poddusić pokrojoną w plasterki cebulę,mięso przełożyć do rondla,dodać koncentrat pomidorowy,cebulę z tłuszczem i zalać piwem,dusić aż mięso będzie miękkie,z mąki i masła przygotować zasmażkę i dodać ją do mięsa ,potrawę jeszcze przez chwilę dusić i na koniec posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 05.01.2012 20:30
mniam mniam:)
AgaS10 26.11.2011 12:38
fajne danie:)
Natalia40 30.06.2011 19:34
super
MAR3STA 19.04.2011 22:46
mniam, mięsko z piwem fajne połączenie;)
Izabela28 01.04.2011 13:44
smaczne, fajna nazwa przepisu:)
Magdalena1110 19.03.2011 20:36
lubię
jolaxa1 02.03.2011 22:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak