Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój Gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1 kg
cebula
marchewka 2 szt.
papryka czerwona
koncentrat pomidorowy
natka pietruszki
czosnek ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: mój Gulasz

Mięso kroimy w kostkę i gotujemy. Marchewkę pokroić w kostkę. Gdy mięso zmiękknie dodajemy wszystko do garnka. Dorzucamy cebulę w piórkach, troszkę papryki pokroionej w kostkę oraz marchewkę pokroioną w kostkę. Przyprawiamy ok 2 łyzkami kucharku, czosnkiem, bazylią, papryką mieloną, pieprzem i zagtować. Dodajemy koncentrat. Z odrobiną sosu gulaszowego, wymieszać łyżeczkę śmietany. Następnie dodać ok. 3 łyżki mąki. Im więcej dodamy mąki tym gulasz będzie gęstszy. Posypac natka pietruszki. Zagotować. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak