Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dkg
jajko 3 szt
piwo jasne 1/2 szkl
sól do smaku
olej do smażenia w/g uznania
sardynki 2 (w oleju)
ser gouda 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki w cieście

Mąkę,jajka,ser,piwo i przyprawy zmiksować ,w przygotowanym cieście maczać osączone sardynki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podawać zaraz po usmażeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 14.12.2011 07:11
super:)
kanu83 02.12.2011 21:00
superr
motomaniak 24.09.2011 23:34
ciekawe
Agnieszka/picola 24.07.2011 23:04
fajne
rosik93 13.07.2011 23:48
mniam
berys18 05.07.2011 07:57
super pomysł
Ania67 23.03.2011 09:12
bardzo fajny przepis
Izabela28 02.03.2011 13:06
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak