Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
mąka 6 g
mleko 200 ml
sól do smaku
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy

Cebulę obieramy i siekamy.Szklimy na roztopionym maśle na patelni.Do cebuli wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy,następnie powoli wlewamy mleko.Gotujemy około 15 minut na małym ogniu.Doprawiamy do smaku solą.Zdejmujemy z ognia i przecieramy przez sito.Podajemy z pieczonym mięsem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 01.07.2011 13:57
super
RenataZ-et 06.06.2011 23:37
pyszny jest taki sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak