Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z płatkami czosnku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz
Majeranek suszony Prymat
czosnek w płatkach
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z płatkami czosnku

Łopatkę i cebulę przeciskamy przez maszynkę do mielenia. Następnie doprawiamy przyprawami, wbijamy jajka, bułkę namoczoną w wodze odciskamy mocno, wyrabiamy masę na klopsa aż wszystkie składniki się połączą, posypujemy bułka tartą, mieszamy. Następnie wykładamy do blaszki wysmarowanej smalcem. Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni, potem wyjmujemy z piekarnika i układamy płatki czosnku na górze. I pieczemy kolejne 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 01.03.2011 19:18
Na zdjęciu- klops w wersji pół na pół - część z płatkami czosnku część z kolendrą i gorczycą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak